Mi smo skupina Podkrižnik

Sistemski partner

Podjetje je v treh desetletjih poslovanja postalo sistemski partner večjim globalnim korporacijam iz različnih industrij. Z našimi kupci sodelujemo že pri samem koncipiranju izdelka in zanje opravimo vse faze razvoja izdelka, od začetnega dizajna do serijske proizvodnje. Naši temeljni konkurenčni prednosti sta, da pokrivamo celoten spekter aktivnosti, od raziskav do serijske proizvodnje, ter da imamo pod eno streho izjemno sodoben proizvodni park široke palete tehnologij.

V zadnjih letih se naše podjetje aktivno ukvarja z bazičnimi raziskavami, ki so usmerjene v raziskovanje novih geometrij ozobja in raziskovanje novih polimernih materialov na področju pogonske tehnike. Aktivno smo se začeli ukvarjati tudi z razvojem ostalih sorodnih sistemov, potrebnih v celovitem pogonskem sistemu (baterijski paketi, polnilne postaje, električni motorji, regulacija, inteligentno krmiljenje, infotainment). Na ta način našim kupcem nudimo celovite sistemske rešitve, ki so pametno krmiljene. Kot nadgradnjo obstoječih produktnih skupin smo prepoznali velik potencial nadaljnje rasti na področju elektromobilnosti in robotike, kjer razvijamo nove sisteme pod lastno blagovno znamko. V sklopu tovrstnih projektov sodelujemo tudi z ostalimi zelo inovativnimi podjetji, inštituti in fakultetami na področju elektronike, infotainmenta, baterijskih sistemov in podobno.

Raziskovalni oddelek na področju pogonske tehnike.

Rešitve na ključ – od ideje do serijske produkcije.

Obvladovanje celotnih mehatronskih sistemov.

Nudimo celovite sistemske rešitve na področju pogonske tehnike, mehatronskih sistemov, hidravličnih modulov in preciznih kovinskih in plastičnih polproizvodov. Naša osnovna filozofija temelji na preprostosti. Imamo prizadevnost, izjemno voljo, vrhunsko znanje, najsodobnejšo tehnologijo in predvsem energijo, da dosežemo tudi nemogoče.

Pod eno streho že več kot tri desetletja združujemo motivirane ljudi in najsodobnejšo tehnologijo. Uresničujemo ideje in strasti ljudi, ki želijo doseči še višje cilje na področju tehnološkega napredka. Uresničujemo zahtevne tehnološke projekte, s čimer ustvarjamo visoko dodano vrednost, ki služi kot orodje za stalno rast in razvoj podjetja na področju znanja, organiziranosti, ekonomičnosti. Kot eno od vodilnih podjetij na področju pogonske tehnike v prostoru Evropske unije s svojim delovanjem dajemo zgled in navdih tako ljudem kot podjetjem v okolici, ne nazadnje pa s tem dvigujemo skupno kulturo in vrednote. Z visoko stopnjo organiziranosti, motivacije, strasti in izkušenj lahko dosegamo visoko zastavljene nadaljnje cilje.

art lines
Vizija

Vizija je najpomembnejša beseda našega podjetja

Spoštovanje preteklosti, odgovorno ravnanje v sedanjosti in pogumno načrtovanje prihodnosti, tako živimo že od leta 1987.

Naša vizija je, da postanemo eno od vodilnih podjetij na področju inteligentne pogonske tehnike.

Naša vrednota je poslovna odličnost, ki temelji na odprtem pogledu v prihodnost, na stremljenju v tehnološki napredek, postavljenem visokem organizacijskem nivoju, redu in čistoči, varovanju okolja kot tudi samoiniciativnosti in samokontroli.

art lines
Skupaj v moderno prihodnost

Struktura Skupine Podkrižnik

Rastemo skozi leta

Zgodovina podjetja

Dobro je poznati lastno zgodovino, saj tako ustvarjamo dediščino prihodnosti.

Ustanovitelj Iztok Podkrižnik si je na začetku poslovne poti podjetja Podkrižnik zadal cilj, da bo za svoje kupce izdeloval le najboljše izdelke. Kot perfekcionist z izjemnim talentom za estetiko, tehniko in posel je na začetku svoje poslovne poti izdeloval unikatno lovsko orožje. Z znanjem, kako izdelati precizne mehanizme, se je lotil naslednjega poslovnega podviga in izdelal unikatne stroje za rezkanje ozobljenja. Sledilo je obdobje izdelovanja preciznih kovinskih in plastičnih komponent, ki smo jih pred več kot desetletjem nadgradili z ustanovitvijo R&D oddelka na področju pogonske tehnike. S stalnim razvojem podjetja in novimi investicijami smo zagotavljali konstantno rast podjetja ter širjenje na nove trge pogonske tehnike.

Podjetje je do danes ostalo v družinski lasti. Trenutno v podjetju aktivno sodelujeta prva in druga generacija družine. S tem sta zagotovljeni tako nadaljnja stabilnost poslovanja kot tudi bogato znanje s ciljem nadaljnje rasti poslovanja.

Podjetje je danes organizirano na način večje družbe in je upravljano s strani postavljenega management-a, saj verjamemo, da je ta pot pravilna za doseganje visokih ciljev, ki jih ima naša družba.

art lines

35

LET NA TRŽIŠČU

80000 m2

ZELENIH POVRŠIN

25000 m2

POKRITIH POVRŠIN

300

ZAPOSLENIH

42 mio

PRIHODKOV V 2021

art lines