Rastemo skozi leta

Zgodovina

Spoštovanje preteklosti, odgovorno ravnanje v sedanjosti in pogumno načrtovanje prihodnosti, tako živimo že od leta 1987.

2022

IATF 16949 – Letter of Conformance 

Ustanovitev skupine Podkrižnik

2020
2019

Ustanovitev blagovne znamke e’dyn
SOP električnih pogonskih sistemov za električna kolesa in električne čolne

Prevzem podjetja Bosch Rexroth, proizvodna lokacija v kraju Ober-Ramstadt (Nemčija)

2018
2015

Nova lokacija sedeža v Nazarjah

Prevzem strojnega oddelka podjetja Scintilla AG v Solothurnu

Ustanovitev podjetja IJP GmbH (zdaj ORA drive GmbH)

2013
2007

Serijska proizvodnja pogonov in pogonskih sistemov

Ustanovitev oddelka za raziskave in razvoj za pogonske sisteme

ISO 14001

2006
2005

Ustanovitev podjetja Podkrižnik d.o.o.

Prevzem podjetja Cigale d.o.o.
Proizvodnja visoko preciznih plastičnih tehničnih delov

ISO 9001

2000
1998

Ventilska tehnologija

Proizvodnja visokokakovostnih pogonskih gredi

1994
1990

Razvoj posebnih strojev za frezanje zobnikov in frezalnih orodij

Ustanovitev podjetja Podkrižnik puškarstvo s.p.
Proizvodnja unikatnega lovskega orožja

1987

Podkrižnik d.o.o.

Sedež skupine Podkrižnik, raziskave in razvoj na področju pogonske tehnike, proizvodnja pogonov ter kovinskih, plastičnih in hibridnih preciznih komponent.

ORA drive GmbH

Razvoj na področju pogonske tehnike in hidravlike, proizvodnja hidravličnih modulov, pogonske tehnike, kovinskih preciznih komponent.

e'dyn

Razvoj in proizvodnja električnih pogonskih sistemov za marine aplikacije, projektno izdelovanje končnih proizvodov – električnih plovil in ostale potrebne infrastrukture.

Charming Slovenia

Zeleni luksuzni turizem v naravi.

Za prihodnost

Odgovornost do družbenega in naravnega okolja

Politika ravnanja z okoljem je naša zaveza k skrbnemu ravnanju z okoljem in nenehnemu izboljševanju procesov s ciljem zmanjševanja negativnih vplivov. Ustreznost okoljevarstvene politike je potrjena z opravljeno presojo in s pridobitvijo certifikata za standard ISO 14001.

Podjetje se je zavezalo zeleni prihodnosti, zato v tem duhu razvija nove izdelke, procese in infrastrukturo. V skladu s tem ima družba poleg politike zasnovan program na področju varovanja okolja in postavljene cilje za varovanje okolja. Za zmanjševanje škodljivih vplivov se prepoznavajo in vrednotijo okoljski vplivi, za kar ima družba predpisan organizacijski predpis. Prav tako je predpisan tudi postopek prepoznavanja okoljskih vidikov in njihovih vplivov na okolje. Na podlagi vrednotenja okoljskih vplivov je izdelan program za zmanjševanje škodljivih vplivov na okolje.

art lines
Mi smo skupina Podkrižnik

O podjetju

Sistemski razvojni partner za najboljše pogonske rešitve.

Kupcem ponujamo rešitve na ključ, od konceptne faze do faze serijske proizvodnje. Smo strokovnjaki na področju pogonske tehnike, mehatronskih sistemov, hidravlike in serijske proizvodnje specialnih pogonskih komponent velike natančnosti.

Naša osnovna filozofija temelji na preprostosti. Imamo prizadevnost, izjemno voljo, vrhunsko znanje, najsodobnejšo tehnologijo in predvsem energijo, da dosežemo tudi nemogoče.

art lines
Od precizne komponente do pametnega sistema

Izdelki

Najučinkovitejše pogonske rešitve

Novi koncepti pogonske tehnike, ki omogočajo precizno, tiho, energetsko učinkovito premikanje aplikacij v različnih industrijah. Precizno proizvedene komponente pogonskega sistema povežemo v smiseln mehatronski sistem, ki ga nadgradimo s pametnimi algoritmi, ki skrbijo za inteligentno vodenje aplikacij. Celovita rešitev, razvita, testirana in proizvedena pod eno streho … powered by Podkrižnik.

art lines